Kaukaa katseltua Ulkosuomalaisen huomioita suomalaisesta menosta ja meiningistä.

Yhden miehen yhdistynyt Espoo

  • Yhden miehen yhdistynyt Espoo

Espoossa yritetään taas. Makkaramiljonääri Jussi Salonoja kyllästyi omaan hiljaiseloonsa ja päätti aktivoida pikku harrastuksensa, espoolaisen urheiluseuran pyörittämisen. Tällä kertaa piti perustaa ihan uusi seura. Edelliset yritykset kun olivat kaikki ajautuneet konkursseihin tai vähintäänkin tilanteisiin, joista niiden pelastaminen olisi maksanut jopa Salonojalle liikaa. Varsinkin kun kysymyksessä on vain harrastus.

Rakennettiin Espoo United. Seura joka tarjoaa koko espoolaisella huippu-uheiluilijalle tilaisuuden menestyä korkeimmilla mahdollisilla sarjatasoilla. Seuran koko toiminta perustuu Salonojan mukaan vankaan espoolaiseen yhteisöllisyyteen. Kaikkien Espoo Unitedin toiminnassa mukana olevien tulee kuulemma tuntea olevansa osa suurta espoolaista kokonaisuutta. Paitsi että.

Seuran nimestä järjestettiin äänestys. Koska yhteisöllisyys. Lopulta nimeksi ei kuitenkaan tullut äänestyksen voittajanimeä eikä edes kakkoseksi sijoittunutta vaihtoehtoa, vaan Salonojan jo etukäteen päättämä nimi. Eli puhallelkaa te siihen yhteisöllisyyden nuotioon niin minä teen just niinkuin olen päättänyt. Tuttua Salonojaa jo menneiltä vuosilta.

Espoo United on uusi seura. Joten se kiinnostaa ihmisiä. Ja mistä nykypäivänä etsitään tietoa? Aivan oikein, netistä. Miten tähän vastaa Espoo United?

Noh..... Seuran sivut osoitteessa espoounited.fi ovat amatöörimäisyydessään kenties jonkinlainen Suomen ennätys. En edes viitsi puuttua kieliopillisiin lapsuksiin tai yhdys sana virheisiin, joista kumpiakin suorastaan vilisee sivuilla, mutta kun seura harrastaa useampia lajeja, voisi uutiset lajitella vaikkapa niin, että satunnainen lukija tietäisi minkä lajia juttu koskee. Nyt sivuilta löytyy mm. uutinen, jossa United on kuulemma tehnyt sopimukset  Lauri Toivosen ja Akseli Hartikaisen kanssa. Varmaan tosi mukavaa kaikille osapuolille, mutta lukijana minua kiinnostaisi esimerkiksi se, että minkä lajin mestareita nämä Lauri ja Akseli ovat. Sitä kun ei uutinen kerro.

Espoo Unitedin sivuja päivittelee kuulemma joku Salonojan kaveri, jolta Jussi oli kysynyt, että haluaisitko ryhtyä moiseen hommaan. Olisi kannattanut siinä sivussa kysäistä, että osaatko muuten kirjoittaa.  Pikku vinkkinä sitä yhteisöllisyyttä ajatellen. Olisiko ollut ihan kauhean huono idea soittaa johonkin espoolaiseen AMK:hon ja kysyä, että löytyisikö osaajia ja halua alkaa tuottamaan uuden seuran nettisivuja? Ja juu, tottakai me tuemme tekijän lopputyötä. Tuossa on koulun käyttöön viisi kausikorttia, joilla pääsette seuraamaan kaikkia Unitedin tapahtumia. Tämä olisi ollut sitä yhteisöllisyyttä mitä Salonoja peräänkuuluttaa. Mutta jos te puhaltelette siihen yhteisöllisyyden nuotioon, minä täällä rahakirstun päällä teen ihan mitä haluan.

Espoolainen juniorijääkiekko toimii usean juniorijoukkueen voimin ja tuottaa ainakin teoriassa materiaalia paikalliselle, ammattimaisesti johdetulle ja hyvinhoidetulle edustusjoukkueella. Mutta kun Espoossa ei moista edustusjoukkuetta ole ollut vuosiin, eikä tämä Unitedin alku oikein hyvää lupaa. Junnujoukkeet ottaisivat aivan varmasti kiljuen vastaan apuja mm. valmennukseen, joku hyvin johdettu ammattijoukkue voisi toimia junnujoukkueiden valmentajien sparraajana, se voisi kutsua junnuja tutustumaan toimintaansa, katsomaan pelejä jne.  Ennenkaikkea, tuo hyvinhoidettu espoolainen emoseura tarjoaisi paikalliselle junnulle, joka haluaa panostaa harrastukseensa, väylän tarvittaessa vaikka Suomen huipulle. Juuri nyt pitää vaan toivoa ettei kukaan Espoon Unitedista ota minkäänlaista kontaktia hyvin toimiviin junnuseuroihin.

Kaikki tuo aito espoolainen yhteisöllisyys edustuksen ja junnujoukkueiden välillä edellyttäisi ihan aitoa halua, ammattimaisuutta ja tuleviauuden visioita, ei jonkun rahahanojen ääressä istuvan tyypin egon kohottamisharjoituksia. Kaikkihan me muistamme miten viimeksi espoolaiselle urheilulle kävi kun Salonojalla oli tylsää. 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.